淮安学校

咨询电话

0517-83386666

首页 > 托福 > 机经 >

托福阅读:说一说那些隐性题目

2017-04-27 10:47:33 编辑:无 浏览:(8098次)

  知人者谓之智,而托福阅读的智就体现在要学会找出文章中的暗言。托福阅读题型中有一类题型,就是要我们找出题目的弦外之音。下面小编就用一道托福阅读真题及答案来为大家做一个分析。

  托福阅读为我们大张旗鼓的玩起了弦外之音这样的事情,这一点尤其在托福TPO里面体现得尤为明显。

  我们当然还是一道托福阅读真题及答案说话,先看一下托福真题TPO1里面的一段。

  Groundwater is the word used to describe water that saturates the ground, filling all the available spaces. By far the most abundant type of groundwater is meteoric water; this is the groundwater that circulates as part of the water cycle. Ordinary meteoric water is water that has soaked into the ground from the surface, from precipitation (rain and snow) and from lakes and streams. There it remains, sometimes for long periods, before emerging at the surface again. At first thought it seems incredible that there can be enough space in the “solid” ground underfoot to hold all this water.

  题目:

  Which of the following can be inferred from paragraph 1 about the ground that we walk on?

  A. It cannot hold rainwater for long periods of time.

  B. It prevents most groundwater from circulating.

  C. It has the capacity to store large amounts of water.

  D. It absorbs most of the water it contains from rivers.

  很显然原文At first thought it seems incredible that there can be enough space in the “solid” ground underfoot to hold all this water. 一开始我们很难想象,在如此“坚实”的地下,会有足够的空间来盛如此之多的水,这里就很隐晦的告诉我们其实地下并不“坚实”,而是还有很多的空间,来盛放groundwater,因此我们得到的正确答案就是C选项,也就是原来我们行走的这片土地之下还有足够的能力来承载如此之多的水。

  很显然,这里也是很隐晦的告诉我们地下空间其实是很大的,这类托福阅读题型已是不少见。

  很多托福阅读题型都没有直接给我们关键词等类的提示,而是需要我们弄懂它的弦外之音,这需要平时锻炼我们的反应能力。以上这道托福阅读真题及答案的分析,就很好的阐释了这类题型解答方法,希望可以帮助大家。